Türk mədəniyyəti deyildikdə ilk ağla gələnlərdən biri də türk qəhvəsidir.
Mükəmməl türk qəhvəsi hazırlamaq böyük incəlik tələb edir. Proses asan görünsə də, köpüyü hazırlamağa gəldikdə bzi metodlar işə düşür.
Qəhvəyə buz əlavə etməyi əksər insanlar tərəfindən bilinməsə də, çox təsirli bir üsuldur.
Qaynama və dəmləmə müddətləri fərqli olduğu üçün dadda da fərqlər olur.
Burada qəhvə bişirərkən buz əlavə edərək, qaynatmaq və dəmləmək arasındakı metodu həll edəcək və ləzzətli qəhvələr hazırlayacaqsınız.
Türk qəhvəsini bişirərkən içinə bir kubşəkilli buz əlavə etdikdə, buz qəlibi qaynama və dəmləmə prosesində tarazlığı təmin edərək türk qəhvəsini daha tutarlı və ləzzətli edər.
Bunun üçün qəhvə qabına 1 kubşəkilli buz əlavə etmək kifayətdir.