Ən məşhur çərəz olan kişmiş şəfa mənbəyidir.
Lent.az xəbər verir ki, xüsusilə hər səhər acqarına istehlak edilən 5 ədəd kişmiş bir çox şeyə faydalıdır.
Acqarına istehlak edildikdə kişmiş həzmi asanlaşdırır və bağırsağın hərəkətlərini tənzimləyir. Bu şəkildə həzm sistemi daha səmərəli işləyir və qəbizliyin qarşısı alına bilər.
Bundan əlavə, kişmişin qanda şəkəri tarazlaşdıran təsiri də var. Acqarına yeyildikdə qan şəkərini balanslaşdırmağa kömək edir və beləliklə enerji səviyyələrini artırır, gün ərzində özünüzü daha gümrah hiss edirsiniz.
Bununla belə, kişmiş mədə xəstəliklərinin qarşısının alınmasında böyük rol oynayır. Antioksidantlarla zəngin olan kişmiş immunitet sistemini gücləndirir və mədəni qoruyur.