Bir çox insan sarımsağı sevir. Çünki bu tərəvəz dadı və ətri ilə müxtəlif sousları və yeməkləri mükəmməl şəkildə tamamlayır.
Həmçinin, bir çoxları onu immunitet sisteminə yaxşı təsir edən faydalı xüsusiyyətlərinə görə qiymətləndirirlər.
Ancaq sarımsaq təkcə insanların deyil, həm də bitkilərin sağlamlığını qorumağa kömək edir. Təcrübəli bağbanlar bu səbəbdən çiçək qablarına sarımsaq qoyurlar.
Lent.az xəbər verir ki, bitkilərin güclü və gözəl olması üçün onları ayda iki dəfə 100 qram sarımsaq və 10 litr su dəmləməsi ilə suvarmaq kifayətdir. Bu suvarma yalnız bir gün fasilə ilə edilməlidir.
Bağlı çiçəkləri zərərvericilərdən qorumaq lazım olduğu, lakin kimyəvi maddələrdən istifadə etmək istəmədiyiniz hallarda, sarımsaq infuziyası da kömək edəcək. Amma bu proses əvvəlkindən bir qədər fərqlidir.
Bir litr qaynar suya bir baş sarımsağı tökmək və bir həftə saxlayın. Suvarmadan əvvəl, üç litr təmiz suya bu məhsuldan yalnız bir qaşıq əlavə edin. Bu proses zamanı bitkiləriniz vitaminlərlə oyacaq, göbələklərdən qorunacaq.