Bir çox faydaları olan qatığın daha bir faydalı xüsusiyyəti açıqlanıb.
e-tibb.az xarci mediaya istinadən xəbər verir ki, yeni aparılan araşdırmaya görə, kalsium, zülal, vitamin, potasium, maqneziumla zəngin olan qatıq həm də süd vəzi xərçəngi olmaq riskini azaldır. Gündə iki stəkan qatıq yeməklə süd vəzi xərçəngi riskinin inkişafının qarşısını almaq olar.
Bildirilir ki, diş əti iltihabı yaradan bakteriyalar da başda olmaqla, süd vəzi kanallarında olan çoxlu sayda bakteriyalar, toksinlər süd vəzi xərçənginin yaranmasına təkan verə bilir.
Amma hesab olunur ki, gündəlik qatıq yeməklə həmin risk azalır.
Bununla yanaşı qatığın ürəyin, sümüklərin sağlamlığı, immun sisiteminin güclənməsi üçün də faydalı olduğu da vurğuıanır.
Son illər aparılan araşdırmalar göstərir ki, gündəlik 400 qram və daha artıq qatıq yemək süd vəzi xərçəngini 10 faizə qədər azldır. Hətta bəzi Asiya ölkələrində bu riskin 30 faizə qədər azaldığı deyilir.

Gündə iki stəkan qatıq nədən qoruyur?
Oxşar yazılar

Balqabaq çiçəyi dolması: Bu yeməyi hazırlamaq üçün...
3 dekabr 2020 , 18:56
Evdə pişik saxlamağın insan sağlamlığına FAYDALARI
3 dekabr 2020 , 11:41
Kəklikotunun faydaları - Bu adamlar istifadə etməsin
2 dekabr 2020 , 19:54
Kefir immunitet sisteminə necə təsir edir? - Uşaqlar və yaşlılar...
2 dekabr 2020 , 17:05
"Maska taxarkən “nəfəsim çatmır, ürəyim sıxılır" deyənlərin DİQQƏTİNƏ
2 dekabr 2020 , 16:43
Çox nadir hazırlanan “Zərdə” şirniyyatı: Onun sevilmə səbəbi...
2 dekabr 2020 , 12:22
Türkiyədə qeyri-adi kənd: Kameralar nəyi çəkdi?
2 dekabr 2020 , 12:04