DNT analizi göstərib ki, Soçi, Adler və Krasnodar diyarında mağazalar, yerli iaşə obyektləri və bazarların satıcıları tısbağa ətini toyuq kimi ötürməyə başlayıblar.
Lent.az Rusiya mediasına istinadla bildirir ki, bu barədə “Genotek” mütəxəssislərinin Ümumrusiya Elmi-Tədqiqat Balıqçılıq və Okeanoqrafiya İnstitutunun (VNIRO) əməkdaşları və Sirius Liseyinin tələbələri ilə birgə apardığı araşdırmanın nəticəsində göstərilib.
Tədqiqatçıların əsas vəzifəsi qablaşdırmada göstərilən məlumatları faktiki məzmunla müqayisə etmək olub. Bunun üçün məhsullardan DNT nümunələri götürülüb.
Saxtalaşdırmalar digər ət növlərinə də təsir edib. Məlum olub ki, sazan qoç adı altında satılır, nəhəng kalamarın hissələri isə satıcılar tərəfindən ahtapot kimi verilir. Bundan əlavə, bir sıra məntəqələrdə halibut və pike kürüsü, eləcə də duzlu ilbizlər əvəzinə alıcılara jele əmələ gətirən maddələrdən hazırlanmış imitasiya təklif edilib. Ümumi nəticələrdən analitiklər belə qənaətə gəliblər.