Bir çoxları çaya bal əlavə etməyi sevir. Bunu daha çox zərərli şəkərdən istifadəni azaltmaq üçün edirlər.
Lent.az xəbər verir ki, bir tərəfdən, bu yanaşma tamamilə doğrudur. Çünki bal şəkərin sağlam və təhlükəsiz alternativi hesab olunur.
Digər tərəfdən, bir çoxlarının xəbərdar olmadığı bir həqiqət var. Bu həqiqət ondan ibarətdir ki, bal çay üçün uyğun hesab olunmur.
Niyə çaya bal əlavə etməməliyik?
Şirin, qalın maye az adamın nəzərə aldığı xüsusiyyətə malikdir. Bal qızdırıldıqda faydalı xüsusiyyətlərinin çoxunu itirir. Onu çaya əlavə etmək balın yüksək temperaturun təsirindən məhv olmasına səbəb olur.
Bu zaman məhsul şəkər əvəzinə istifadə edildiyi xüsusiyyətləri itirir. Ancaq qeyd edək ki, istiliyin balın dadına xüsusi təsir göstərməsi ehtimalı azdır.
Beləliklə, əgər siz bu qatqıdan sırf şirin dad əldə etmək üçün istifadə edirsinizsə və onun faydalı xassələri sizin üçün xüsusilə maraqlı deyilsə, o zaman çayınıza balı əlavə etməyə davam edə bilərsiniz.