Şorbanı soyuducuda  necə düzgün saxlamaq olar? – Bəziləri səhv edir
15 aprel 2024 17:41 (UTC +04:00)

Şorbanı soyuducuda necə düzgün saxlamaq olar? – Bəziləri səhv edir

Şorbalar adətən ehtiyatda hazırlanan yeməklər sırasındadır. Evdar xanımlar bir dəfə kiçik vaxt ayırmaqla bu yeməyi bişirir. Daha sonra bir neçə gün isə bu yemək yeyilir. 

Bununla belə, hər zaman qəlyanaltı yemək imkanı əldə etmək üçün şorbanı düzgün saxlamaq lazımdır. Bu, onun təhlükəsizliyini və sağlamlığını təmin edəcək.

Lent.az şorbanı soyuducuda düzgün saxlanması qaydalarını təqdim edir: 

Temperatur

Soyuducuya isti şorba qoymayın. Bu çox pis fikirdir. Buna görə yeməyin təbii şəkildə otaq temperaturuna qədər soyumasını gözləyin. Soyuducuda 4-6 dərəcə ətrafında bir temperatur seçmək məsləhətdir. 

Məkan

Bir çox evdar qadın şorbanı intuitiv olaraq düzgün şəkildə təşkil edir. Məsələn, mərkəzdə yerləşən rəfin ortasını seçir. Bu, ilk yeməyi saxlamaq üçün ən optimal yerdir.

Düzgün qablaşdırma

Şorbanı hazırladığınız saxlama qabına diqqət etməyiniz vacibdir. Belə ki, şorbaları bişirdiyiniz qabda saxlamaq məsləhətdir. Bu sizin üçün əlverişsiz görünürsə, o zaman şüşə bir qabı nəzərdən keçirməyiniz tövsiyə edilir.
 

# 4554
avatar

Sevinc Fərid

Oxşar yazılar