Meyvələrdən yalnız desertlər yox, həmçinin müxtəlif dadlarda souslar hazırlamaq mümkündür.
Lent.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, balıq bişirərkən naringi ilə sous da hazırlamaq olar.
Tələb olunur:
6 ədəd naringi
Çili bibəri
1 ədəd soğan
Zəncəfil
4 budaq tərxun
Ağ şərab
Bişirilmə qaydası:
1. Soğanı soyun, doğrayın, duz, zəncəfil və sirkə əlavə edin.
2. Çili bibəri və göyərti xırda doğranmalıdır.
3. İki naringini qabıqdan təmizləyin. Hər dilimi 3-4 hissəyə kəsin.
4. Tərkibləri qarışdırın və 15 dəqiqə soyuducuya qoyun.
Soyudulmuş sousu yağlı balıqla birlikdə süfrəyə verin.