Lent.az-ın mətbəxi layihəsində növbəti resepti təqdim edirik.
Bu dəfə sosial şəbəkədə "MyFoodChannel" adı ilə tanınan səhifəyə istinadən milli mətbəximizin vazkeçilməzi olan albalı qovurmalı plov reseptini sizinlə bölüşürük. Əti pambıq kimi, düyüsü dən-dən olan, görünüşü ilə göz oxşayan bu plovun dadından doymayacaqsınız.
Lazım olan ərzaqlar:
Stəkan ölçüsü 200 ml.
500 qram gilənar/albalı
3-4 ədəd soğan
700 qram quzu və ya dana əti
100 qram şabalıd
1 çay qaşığı zəfəran +1 stəkan isti su
1 çay qaşığı şəkər tozu
1/2 stəkan ət suyu (bulyon)
4-5 yemək qaşığı zəfəran dəmləməsi
Zövqə görə duz
70 qram kərə yağı
3 stəkan basmati düyü
Qazmaq üçün
1 ədəd yumurta
2 yemək qaşığı duru yağ
1 dolu yemək qaşığı qatıq
1/3 çay qaşığı duz
1 stəkan un
Hazırlanma qaydasını videodan ətraflı izləyə bilərsiniz.
Nuş olsun!