İlk baxışdan çox asan görünsə də, kartof bişirməyin də özzəllikləri var.
Lent.az xəbər verir ki, onu düzgün qaynatsanız, qarnir daha dadlı olacaq.
Kartof doğramaq
Bir çox insanlar yan yeməyin tez bişməsini istəyir. Buna görə də kartof iki və ya daha çox hissəyə kəsilir. Təbii ki, bu yanaşma dada təsir edir. Buna görə də, kartofu bişirməzdən əvvəl doğramamalısınız. Əks halda yemək sulu olacaq.
Kartofun ölçüsünü nəzərə alın
Müxtəlif ölçülü kartofları tavaya qoymamalısınız: onlar eyni vaxtda hazır olmayacaqlar. Buna görə də, təxminən eyni ölçüdə olan kartof seçməyə çalışın.
Böyük kartof
Bu kartof ən yaxşı qızartmaq, bişirmək və ya şorba hazırlamaq üçün istifadə olunur. Əgər siz böyük kartofu qaynatmağa çalışırsınızsa, onda onların tam bişməməsi riski yüksəkdir.
Belə halda tərəvəzin içi tam bişməyəcək.