Həqiqi kolbasa   necə seçilir:  Yodla yoxlayın
08 yanvar 2025 19:45 (UTC +04:00)

Həqiqi kolbasa necə seçilir: Yodla yoxlayın

Təbii və dadlı məhsul seçməyə kömək edəcək əsl sağlam kolbasanın bir neçə fərqli xüsusiyyətləri var.

Hər kəs kolbasa sevir, bu təəccüblü deyil, çünki o, dadlı və qidalı məhsuldur. Yəqin ki, çoxları bilir ki, istehsalçılar aşağı keyfiyyətli məhsullar və hətta saxta məhsullar sata bilərlər. 

Beləliklə, necə səhv etməmək və əsl təbii kolbasa seçmək olar? Kifayət qədər baha olduğu üçün az adam pulu çölə atmaq istəyir. 

Lent.az saxta kolbasa almamaq üçün kolbasa seçmək üçün hansı meyarlardan istifadə etməli olduğunuzu bildirir.

Səhv etməmək üçün təbii dadlı kolbasa necə seçilməlidir

• Məhsulun tərkibi. Təbii kolbasa həmişə ətdən ibarətdir: donuz əti, mal əti və ya toyuq. İstehsalçılar ona piy, ədviyyat və digər təbii maddələr də əlavə edirlər.

Aşağı keyfiyyətli kolbasa bir dəstə çirkləri, əlavə məhsullar, süni tatlar və konservantlardan ibarət ola bilər.

Aşağı keyfiyyətli kolbasa bir dəstə əlavələr, əlavə məhsullar, süni dadlandırıcılar və konservantlardan ibarət ola bilər.

• Görünüş. Əsl təzə məhsul iştahaaçan görünüşə, çoxqatlı tərkibə və sıx teksturaya malikdir. Təbii kolbasa səthi qüsursuz, hamar olmalıdır.

Rəngi açıq çəhrayı, tünd qırmızı və ya qəhvəyi ola bilər. Bu, məhsulun hazırlandığı ətin bişirilmə texnologiyasından asılıdır.

Təbii, yüksək keyfiyyətli kolbasa kəssəniz, şəffaf, ayrı-ayrı ət və yağ təbəqələrini görə bilərsiniz.

• Qoxu. Təbii kolbasa hazırlandığı ətin və ədviyyatın iyi və dadına malikdir. Çoxlu əlavələri olan məhsulun süni yad qoxusu olacaq.

Əsl kolbasanın ətri uzaqdan hiss oluna bilər, lakin saxta kolbasa belə kəskin qoxuya malik deyil.

• Yod testi. Evdə, satın alınan məhsulun tərkibindəki süni əlavələri yoxlaya bilərsiniz.

Əgər kolbasa parçasına bir az yod vursanız və ləkə göy rəngə çevrilirsə, məhsulda həddindən artıq nişasta var.

Yod ləkəsi qəhvəyi qaldıqda, kolbasa təbii sayılacaq qədər ətə malikdir.
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 2925
avatar

Oxşar yazılar