Kokos konfetləri bir çoxlarının sevimli şirniyyatıdır. Bəs, bu şirniyyatı evdə necə hazırlamaq olar?
Lent.az kokos konfetlərinin hazırlanmasının asan reseptini təqdim edir:
Lazım olan ərzaqlar:
İrmik - 90 qram;
Kərə yağı - 60 qram;
Süd - 300 qram;
Hindistan cəviz lopaları - 80 qram;
Şəkər - 60 qram;
Qoz-fındıq.
Əvvəlcə soyuq südü manna ilə bir qazanda qarışdırmaq və qarışığı dərhal aşağı istilik üzərinə qoymaq lazımdır. Sonra o qaynadılmalıdır. Dərhal 10 qram vanil şəkəri, adi şəkər və yağı qarışdırın.
Yaranan məhsulu daim qarışdırılmalıdır. Kütləvi krem halına gələn kimi ocağı söndürün. Daha sonra onlardan toplar hazırlayın. İçərisinə qoz qoymalı və sonra şirniyyatları kokos lopaları formasında yavaş-yavaş yuvarlayın.
Konfetlər 6-8 saat soyuducuya saxlanılmalıdır. Daha sonra süfrəyə təqdim oluna bilər.