Bu sadə məsləhətlər, qızartma zamanı balıq parçalarının tavaya yapışması problemindən qaçmağa kömək edəcək.
Lent.az xarici mediaya istinadla balığın tavaya yapışmaması üçün olan məsləhətləri təqdim edir:
Qızardılmış balıq bütün dünyada sevilir və hər evdar qadının onu hazırlamaq sirri var. Ancaq qızartma zamanı ən çox rast gəlinən problemlərdən biri də tavaya yapışan parçalardır. Bu səbəbdən balıq dağılır, təkcə cəlbedici görünüşünü deyil, həm də incə dadını itirir. Bununla belə, alman evdar qadınlar, pixelinform.com resursu yazır, bu bəladan necə qurtulmağı bilirlər və qızardılmış balıq bişirmək sirlərini xoşbəxtliklə bölüşürlər.
Balığın tavaya yapışmaması üçün necə düzgün qızartmaq olar?
Birinci addım
Qızartma qabını hazırlayın, isti olmalıdır; Bu çox vacibdir. Sonra balıq qızılı-qəhvəyi və xırtıldayan qabığa sahib olacaq, parçalar yapışmayacaq və dağılmayacaq, zərif dadını və şirəliliyini tamamilə saxlayacaq. Düzgün qızartmağı təmin etmək üçün istədiyiniz miqdarda yağİkinc əlavə edin.
Qızartmazdan əvvəl, balığın bərabər bişməsini təmin etmək üçün bir neçə dayaz kəsiklər edin. Sonra parçalar çörəkçilikdə yuvarlanmalıdır. Məhz bu, dərinin tavaya yapışmasının qarşısını alacaq və qurumasının qarşısını alacaq nazik xırtıldayan top yaradacaqdır.
İstəyirsinizsə, balığı döyülmüş yumurtaya batıra bilərsiniz. Bu şəkildə daha incə və şirəli çıxacaq. Yapışmasının və yanmasının qarşısını almaq üçün adi haldan bir az çox yağ əlavə edin. Yumurta təbəqəsi və çörək onun içəri girməsinə mane olacaq, buna görə də balıqların yağlı çıxmasından narahat olmaq lazım deyil.