Şərabda təbii maddələr olan flavonoidlər iltihab əleyhinə və antioksidant xüsusiyyətlərə malikdir. Bundan əlavə, bu içkinin içilməsi sağlam yuxuya və yaxşı əhval-ruhiyyəyə kömək edən melatonin və serotonin hormonlarının istehsalını stimullaşdırır.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, araşdırmalarının nəticələri "Foods" jurnalında paylaşılıb.
Bir çox insanın alkoqoldan sui-istifadənin mənfi nəticələrindən xəbərdar olmasına baxmayaraq, bu cür içkilər bəzi zamanlarda bədənə fayda verə bilər. Şərabın antioksidan və antiinflamatuar xüsusiyyətləri onun tərkibində flavonoidlər adlanan polifenolik birləşmələrin və kofein turşusu kimi digər faydalı maddələrin olması ilə əlaqədardır.
Flavonoidlər təbii boyalar və taninlərdir. Onlar demək olar ki, bütün tərəvəz və meyvələrdə, o cümlədən üzümdə olur. Onlar sərbəst radikallarla reaksiya verərək və reaktiv oksigen növlərindən (oksidləşmə) hüceyrə zədələnməsinin qarşısını alaraq bədəni vaxtından əvvəl qocalmadan qoruyurlar. Kofein turşusu oxşar xüsusiyyətlərə malikdir. Bundan əlavə, şərabın tərkibində A, C və E vitaminləri var. A vitamini dəri və görmə üçün faydalıdır, C vitamini immunitet sistemini gücləndirir və kollagen sintezini dəstəkləyir, E vitamini isə xərçəng və ürək xəstəliklərindən qoruyur.
Bu içkinin içilməsi həm də keyfiyyətli yuxu və yaxşı əhval-ruhiyyədən məsul olan serotonin və melatonin hormonlarının istehsalını təşviq edir.