Sağlamlıq üçün ən təhlükəsiz şərabın adı açıqlanıb.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, nutritionist Debbie Petitpain müxtəlif şərabların faydalarını qiymətləndirib və sağlamlıq üçün ən təhlükəsiz şərabı adlandırıb.
Petitpainə görə, az miqdarda şəkər və spirt olan şərab orqanizm üçün ən zərərsiz olandır. O qeyd edib ki, nisbətən sərin iqlimdə istehsal olunan ağ şərablar bu parametrlərə ən çox cavab verir. Mütəxəssisin sözlərinə görə, isti ölkələrdə yetişdirilən üzümdən hazırlanan şərablar adətən daha güclü və şirin olur.
Dietoloq həmçinin qeyd edib ki, çoxsaylı araşdırmalar qırmızı şərabın faydalı olduğunu göstərib. Xüsusilə, tərkibində iltihabı azaldan və ürək sağlamlığını yaxşılaşdıran antioksidanlar olduğuna inanılır. Bununla belə, bu maddələr həqiqətən içkinin tərkibində olsa da, onların təsirini hiss etmək qadınlar bir stəkan, kişilər isə iki stəkan içməlidir.