Bitki mənşəli məhsullar orqanizm üçün yumurta və qızardılmış ətdən daha faydalıdır.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, bunu həkim Sabrina Şlezinqer deyib.
Mütəxəssislər qoz-fındıqların ürək xəstəlikləri riskini azaltdığını və ürək sağlamlığı üçün yumurtadan daha yaxşı olduğunu deyirlər.
Məsələn, gündə bir yumurtanı 25-28 qram qoz-fındıq ilə əvəz etmək ürək xəstəliyi riskini 17, şəkərli diabet riskini 18 və vaxtından əvvəl ölüm riskini 15 faiz azalda bilər.
Şlesinger əmindir ki, səhər yeməyinə yumurta və ətlə başlamamaq, bitki mənşəli məhsullara keçmək daha yaxşıdır. Bununla belə, o, yumurtaları pəhrizdən tamamilə çıxarmağı məsləhət görmür.
Eyni zamanda, Avropa Diabet Tədqiqatları Assosiasiyasının jurnalı da alman alimlərinin araşdırmasını dərc edib ki, yumurtadan imtina etmək, kərə yağını zeytun yağı ilə əvəz etmək kimi ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskini azaldır. Səhər fındıq yeməyin pəhrizi tarazlaşdırmağa kömək etdiyi iddia edilir.