Dietoloq hansı ətin qarın nahiyəsində piy yığılmasına və ürək xəstəliklərinə səbəb olduğunu söyləyib.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, bu barədə dietoloq Meri Sabatın danışıb.
Qarın yağının yığılmasına və çəki artımına kömək edə biləcək iki növ ət olduğunu deyib. Onun özlərinə görə, işlənmiş ətlərdən və qırmızı ətin yağlı kəsimlərindən ehtiyatlı olmalısınız. Kolbasa, sosiska kimi emal edilmiş ətlərdə sağlam olmayan doymuş yağlar, natrium və konservantlar çoxdur. Bu ətin müntəzəm istehlakı çəki və qarın piylənmə riskinin artması ilə əlaqələndirilir.
Qırmızı ətin yağlı hissələri, məsələn, qabırğalı , T-bone biftek və qiymə mal əti, çəki artımına və ürək-damar xəstəliklərinə səbəb ola biləcək daha yüksək səviyyədə doymuş yağ ehtiva edir.
Xoşbəxtlikdən, daha sağlam alternativlər var. Dərisi olmayan toyuq və hinduşka döşü kimi yağsız quş əti, daha az kalorili və doymuş yağlı yağsız protein ehtiva edir. Balıq əla seçimdir, çünki tərkibində omeqa-3 yağ turşuları və yağsız protein var.
Əti rasionunuzdan çıxarmaq və ya aradan qaldırmaq istəyənlər üçün lobya, mərcimək kimi bitki əsaslı zülallar qidalı alternativ ola bilər. Bu bitki əsaslı seçimlər çox vaxt daha az kalorili və doymuş yağdır, eyni zamanda lif kimi sağlam qidaları təmin edir.