Bəzi yeməkləri, xüsusilə desertləri bişirmək yumurtanın sarısını ağıdan ayırmaq qabiliyyətini tələb edir. Bəziləri bu cür reseptlərə məhəl qoymur, amma elə bir vaxt gələcək ki, sizə lazım ola bilər.
Lent.az yumurtada ağı sarıdan ayırmağın ən asan üsulunu sizlərə təqdim edir:
Bunun üçün təzə yumurta və iki-üç orta qaba da ehtiyacınız olacaq. Əllərinizin və qablarınızın təmiz və yumurtalarınızın təzə olduğundan əmin olun.
1. Yumurtanı stolun və ya başqa bir düz səthdə sındırın.
2. Əllərinizi qabın üzərinə qoyun.
3. Qırılmış yumurtanı bir xurma içərisinə qoyun, yumurta qabığını atın.
4. Yumurtanı tutan əlində barmaqlarını yavaşca aç.
5. Yumurtanı digər əlinizə köçürün, barmaqlarınızı bir az yayın ki, aralarındakı ağ qaba sürüşsün.
6. Yumurtanın ağı ayrıldıqdan sonra sarısını başqa qaba qoyun.
7. Birdən çox yumurta ayırırsınızsa, yumurtanın ağını üçüncü qaba tökün.
Yumurtaları soyuducudan çıxaran kimi ayırmağı da unutmamaq lazımdır. Yumurtalar soyuq olanda daha asan çatlayır və ayrılır.