Xəmirə qatılan  "gizli"   inqrediyent -  RESEPT
03 fevral 2025 17:20 (UTC +04:00)

Xəmirə qatılan "gizli" inqrediyent - RESEPT

Tam yağlı xama istifadə etmək məsləhət görülür, çünki bu nöqtədə həqiqətən kalori qənaət etməyə çalışmırıq, elə deyilmi?"

Lent.az xəmirə qatılan "gizli" inqrediyentin reseptini sizlərə təqdim edir:

Qeyd edilir ki, xamanın yüksək yağlılığı və qaymaqlı konsistensiyası xəmirə nəmli və zəngin tekstura verəcək. Bu, bişirmə zamanı onun qalxmasına kömək edəcək, nəticədə daha yüngül və dadlı tort olacaq. Xəmirə xama və bəzi digər maddələr əlavə etmək, evdə hazırlanmış bişmiş məhsulların dadını yaxşılaşdırmağa kömək edəcəkdir.

"Bir neçə sadə inqrediyentin əlavə edilməsi böyük fərq yaradır. İnanın, bir daha heç vaxt adi köhnə tort qarışığına dönməyəcəksiniz."

Tərkibi:

un - 125 qram,

şəkər - 200 qram,

duz - yarım çay qaşığı,

yumurta - 3 ədəd,

süd və ya su - 320 millilitr,

bitki yağı - 30 millilitr,

vanil ekstraktı - 2 çay qaşığı,

xama - 250 qram.

Hazırlanma üsulu:

Əvvəlcə sobanı 150 ° C-yə qədər qızdırın. Sonra 20 sm-lik iki tort qabını yağlayın və unlayın. Bütün quru maddələri bir qaba əlavə edin və hamarlanana qədər birlikdə çırpın. Yaş inqrediyentləri (vanil ekstraktı, yağ, vanil ekstraktı, xama və yumurta) quru inqrediyentlərə yavaş-yavaş əlavə edib qarışdırın.

Xəmiri hazırlanmış tort qablarına qoyun. Sonra sobada təxminən 50 dəqiqə və ya tam qalxana qədər bişirin. Tortları sobadan götürdükdən sonra onları tavalarda 10 dəqiqə soyumağa buraxın, sonra tam soyumaq üçün onları tel çarxına köçürün.

Nuş olsun!
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 7948

Oxşar yazılar

Bütün ailə üçün ən faydalı  balıq NÖVÜ

Bütün ailə üçün ən faydalı balıq NÖVÜ

2 iyun 2025 , 12:41
Niyə şorba ikinci gün  daha dadlı   olur? - CAVAB

Niyə şorba ikinci gün daha dadlı olur? - CAVAB

1 iyun 2025 , 13:20
Makaronları qat-qat dadlı edən sadə inqrediyent

Makaronları qat-qat dadlı edən sadə inqrediyent

31 may 2025 , 19:18
Niyə daha çox kartof yemək lazımdır? - SƏBƏB

Niyə daha çox kartof yemək lazımdır? - SƏBƏB

30 may 2025 , 19:38
Dünyada bir çox insan qırmızı bibərin  əslində nədən hazırlandığını bilmir

Dünyada bir çox insan qırmızı bibərin əslində nədən hazırlandığını bilmir

28 may 2025 , 18:13
Uşaqlıqdan sevilən qat-qat vafli  tortu — RESEPT

Uşaqlıqdan sevilən qat-qat vafli tortu — RESEPT

28 may 2025 , 13:22
"Roll kat"ın ən dadlı halı - RESEPT

"Roll kat"ın ən dadlı halı - RESEPT

26 may 2025 , 12:29
Yumşaq biskvit tortu - RESEPT

Yumşaq biskvit tortu - RESEPT

24 may 2025 , 19:25