Qatıq mayalayarkən  1 qaşıq əlavə edin: Ləzzətin RESEPTİ
24 fevral 2025 12:54 (UTC +04:00)

Qatıq mayalayarkən 1 qaşıq əlavə edin: Ləzzətin RESEPTİ

Qatığın Mayasında Kərəyağının Rolu

Qatıq mayalayarkən istifadə edilən maya və üsul, onun keyfiyyətinə birbaşa təsir edir.

Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, ənənəvi bir metod olan kərəyağı əlavə etmək, qatığın həm möhkəmliyini artırır, həm də ləzzətini zənginləşdirir.

Kərəyağı ilə Qatıq Mayalama Metodu

Ev şəraitində qatıq hazırlamaq sağlamlıq və ləzzət baxımından üstünlük təşkil edir. Lakin bəzən istənilən konsistensiya əldə olunmaya bilər. Bu halda, kərəyağı ilə mayalama üsulu köməyinizə çatacaq.

Lazım olan ləvazimatlar

  • 5 litr təzə çiy süd
  • 1 yemək qaşığı təbii kərəyağı

Hazırlanma qaydası

  1. Südün qaynadılması: Təzə çiy südü geniş bir qazana tökün və ocaqda qaynadın. Qaynama başladıqdan sonra, ocağın istiliyini azaldın və südü 30-35 dəqiqə daha qaynadın.
  2. Südün soyudulması: Qaynama prosesindən sonra, südü bir qədər soyumağa buraxın. Suyun temperaturunu yoxlamaq üçün kiçik barmağınızı südə batırın və 7-ə qədər sayın. Əgər barmağınız bu istiliyə dözə bilirsə, süd mayalamaq üçün hazırdır.
  3. Qaymağın ayrılması: Südün üzərində yaranan qaymağı diqqətlə çıxarın və soyuducuda saxlayın.
  4. Mayalama qablarının hazırlanması: Mayalama üçün istifadə edəcəyiniz ləyən, şüşə qab və ya böyük bir qazanı hazırlayın. Hər birinin dibinə uyğun olaraq 1 çay qaşığından yarım yemək qaşığına qədər kərəyağı əlavə edin.
  5. Mayalama prosesi: Südü bu qabların hər birinə paylayın və üzərini təmiz bir örtü ilə bağlayaraq isti bir yerdə 6-8 saat ərzində mayalanmağa buraxın.

Bu metodla hazırlanan qatıq, həm möhkəm konsistensiyaya malik olacaq, həm də ləzzəti daha zəngin olacaq. Ənənəvi üsullarla müqayisədə, kərəyağı əlavə edilməsi qatığın turşuluğunu azaldır və daha uzun müddət təravətini qoruyur.

Unutmayın, ev şəraitində hazırlanan qatıqlar, mağazadan alınanlara nisbətən daha sağlam və təbiidir. Bu üsulu sınayaraq, ailəniz üçün ləzzətli və faydalı qatıq hazırlaya bilərsiniz.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 53392

Oxşar yazılar

Niyə daha çox kartof yemək lazımdır? - SƏBƏB

Niyə daha çox kartof yemək lazımdır? - SƏBƏB

30 may 2025 , 19:38
Dünyada bir çox insan qırmızı bibərin  əslində nədən hazırlandığını bilmir

Dünyada bir çox insan qırmızı bibərin əslində nədən hazırlandığını bilmir

28 may 2025 , 18:13
Uşaqlıqdan sevilən qat-qat vafli  tortu — RESEPT

Uşaqlıqdan sevilən qat-qat vafli tortu — RESEPT

28 may 2025 , 13:22
"Roll kat"ın ən dadlı halı - RESEPT

"Roll kat"ın ən dadlı halı - RESEPT

26 may 2025 , 12:29
Yumşaq biskvit tortu - RESEPT

Yumşaq biskvit tortu - RESEPT

24 may 2025 , 19:25
Qulançarın   bilinməyən faydaları

Qulançarın bilinməyən faydaları

22 may 2025 , 11:43
İnanılmaz şokoladlı keks RESEPTİ

İnanılmaz şokoladlı keks RESEPTİ

20 may 2025 , 17:58
Faydalı limonlu-çiyələkli  dondurma - RESEPT

Faydalı limonlu-çiyələkli dondurma - RESEPT

19 may 2025 , 18:13