Niyə  yumurta qaynadarkən suya soda  əlavə etməliyik?
16 yanvar 2025 14:54 (UTC +04:00)

Niyə yumurta qaynadarkən suya soda əlavə etməliyik?

Yeməkləri yalnız dadlı deyil, həm də daha cəlbedici edən bir çox fəndlər var. 

Lent.az-ın məlumatına görə,  belə hiylələrdən biri yumurta qaynadarkən soda əlavə etməkdir.

Yumurtaları qaynadarkən soda əlavə etməyin əsas cəhətlərindən biri suyu yumşaltmasıdır. Bu tərkib yumurtanın dadını pisləşdirə bilən minerallardan və duzlardan qurtulmağa kömək edir. 

Bişirmə zamanı soda əlavə etməyin başqa bir vacib faydası qabıqların çatlamasının qarşısını almaqdır. Su çox sərt olarsa, yumurtalar bişmə zamanı çatlaya bilər və bu, onların daha pis görünməsinə səbəb ola bilər. 

Sodanı necə düzgün istifadə etmək olar?

Sodanın effektiv işləməsi üçün düzgün nisbətləri qorumaq vacibdir. Tipik olaraq, suyu yumşaltmaq üçün bir litr suya bir çay qaşığı soda kifayətdir. Ancaq su çox coddursa, bu məhsulun miqdarını artıra bilərsiniz. 

Soda əlavə etdikdən sonra onu hərtərəfli qarışdırın ki, bütün suya bərabər paylansın. Bu, suyun yumşaldılmasına və yumurtalarda ləkələrin, çatların qarşısını almağa kömək edəcək.
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 924
avatar

Ləman Sərraf

Oxşar yazılar