Nə üçün balıq limonla bişirilməlidir?
03 fevral 2025 12:52 (UTC +04:00)

Nə üçün balıq limonla bişirilməlidir?

Bişmiş balıq həm dadlı,  həm də sağlamlıq üçün inanılmaz dərəcədə düzgün qidadır.

Lent.az balığın fərqli bişirilmə üsullarını sizlərə təqdim edir:

Qızardılmış və ya ızgara balıqları sevməyən yəqin ki, yoxdur. Çox aromatik və çox sağlamdır və bundan əlavə, hazırlamaq asandır. Buna görə də bu yemək demək olar ki, hər bir ukraynalının süfrəsində şərəfli yeməkdir. Balığın dadını yaxşılaşdırmaq və zəngin ətirini tam aşkar etmək üçün peşəkar aşpazlar onu limonla bişirməyi məsləhət görürlər. 

Ən dadlı balığı necə bişirmək olar?

Məhsulların hamısı şəxsi üstünlüklərdən asılı olacaq. Həm qırmızı, həm də ağ balıqdan istifadə edə bilərsiniz. Aşpazlar dəniz balığını seçməyi məsləhət görürlər, ən çox qida maddələrinə malikdir. Sizə həmçinin orta limon, sarımsaq, sızma zeytun yağı, dəniz duzu və göyərti lazımdır.

Hazırlanma üsulu:

Balıq filesi yaxşıca yuyulmalı, kağız dəsmal ilə qurudulmalı və lazım olduqda kəsilməlidir. Yarım limonu nazik dilimlərə kəsin, digər yarısını şoraba üçün ayırın. Zeytun yağı, qurudulmuş göyərti, əzilmiş sarımsaq, duz və limon suyunu qarışdırın. Balıqları perqamentlə örtülmüş çörək qabına qoyun, şoraba tökün və üzərinə limon dilimləri qoyun. Yeməyi 200 dərəcədə 20 dəqiqə bişirmək lazımdır. Hazır balığa xidmət etməyin ən yaxşı yolu qəhvəyi düyü və ya bişmiş tərəvəzdir. Bu yemək pəhriz və sağlam qidalanma qaydalarına riayət edənlər üçün daha uyğundur. Limonlu bişmiş balıq bütün qida maddələrini və keyfiyyətli proteini ehtiva edir, buna görə də ən sağlam hesab olunur. Bundan əlavə, limon balığın dadını artırır və ətirini tam açır, ona görə də peşəkar aşpazlar bu məhsulu yalnız limonla hazırlamağı məsləhət görürlər.
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 2399

Oxşar yazılar

Bütün ailə üçün ən faydalı  balıq NÖVÜ

Bütün ailə üçün ən faydalı balıq NÖVÜ

2 iyun 2025 , 12:41
Niyə şorba ikinci gün  daha dadlı   olur? - CAVAB

Niyə şorba ikinci gün daha dadlı olur? - CAVAB

1 iyun 2025 , 13:20
Makaronları qat-qat dadlı edən sadə inqrediyent

Makaronları qat-qat dadlı edən sadə inqrediyent

31 may 2025 , 19:18
Niyə daha çox kartof yemək lazımdır? - SƏBƏB

Niyə daha çox kartof yemək lazımdır? - SƏBƏB

30 may 2025 , 19:38
Dünyada bir çox insan qırmızı bibərin  əslində nədən hazırlandığını bilmir

Dünyada bir çox insan qırmızı bibərin əslində nədən hazırlandığını bilmir

28 may 2025 , 18:13
Uşaqlıqdan sevilən qat-qat vafli  tortu — RESEPT

Uşaqlıqdan sevilən qat-qat vafli tortu — RESEPT

28 may 2025 , 13:22
"Roll kat"ın ən dadlı halı - RESEPT

"Roll kat"ın ən dadlı halı - RESEPT

26 may 2025 , 12:29
Yumşaq biskvit tortu - RESEPT

Yumşaq biskvit tortu - RESEPT

24 may 2025 , 19:25