Kotleti necə üç dəfə ucuz  hazırlamaq olar? – Evdar qadınların sirri
08 fevral 2025 20:00 (UTC +04:00)

Kotleti necə üç dəfə ucuz hazırlamaq olar? – Evdar qadınların sirri

İqtisadi qeyri-sabitlik şəraitində evdar qadınlar hazırlanan yeməklərin keyfiyyətini və dadını qoruyaraq qidaya qənaət etməyin yollarını getdikcə daha çox axtarırlar.

Lent.az-ın məlumatına görə, sübut edilmiş və təsirli üsullardan biri tərəvəz, taxıl və hətta kartof püresi kimi sadə maddələr əlavə etməklə qiymə həcmini artırmaqdır. 

Bu, təkcə ət xərclərini azaltmağa kömək etmir, həm də yeməyi daha dadlı və fərqli edir.

Kotletləri daha yumşaq, şirəli və sağlam etmək üçün qiymə ətə yerkökü və ya balqabaq kimi sürtgəcdən keçirilmiş tərəvəzlər əlavə edə bilərsiniz. Tərəvəzlərin ətə nisbəti 1:1 ola bilər ki, bu da qarışığın həcmini əhəmiyyətli dərəcədə artırır. Bu cür əlavələr yeməyi vitaminlərlə doyurur, onu bütün ailə üçün sağlam edir. 

Taxıllar: əlavə qida dəyəri

Qaynadılmış düyü və ya qarabaşaq yarması təkcə qiymə ətin həcmini artırmaq üçün bir yol deyil, həm də uzun müddət toxluq hissini qoruyacaq mürəkkəb karbohidratlar mənbəyidir. Taxıllar kotletləri daha sıx edir və maraqlı bir dad verir. Maksimum həcm əldə etmək istəyirsinizsə, yulaf əzməsi istifadə edə bilərsiniz. Ətə əlavə etməzdən əvvəl onu suda islatmaq kifayətdir.

Kartof püresi və irmik yarması: gözlənilməz köməkçilər

Çəkilmiş ətə əlavə edilən kartof püresi kotletləri daha yumşaq edir. Bu tərkib hissəsi daha zərif teksturaya üstünlük verənlər üçün xüsusilə aktualdır. Başqa bir universal seçim irmikdir. Qarışığa əlavə edilən bir neçə qaşıq irmik qabardıqca qiymənin həcmini iki-üç dəfə artırır.

Yeni təcrübələr

Yeni dadlar yaratmaq üçün qiymə ətə süddə isladılmış çörək və ya xırda doğranmış soğan əlavə etməyə cəhd edə bilərsiniz. Bu, kotletləri daha yumşaq və dadlı edəcək. 
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 396

Oxşar yazılar