Kartof qızardanda un əlavə edin  – Təəccüblənəcəksiniz
29 oktyabr 2024 16:57 (UTC +04:00)

Kartof qızardanda un əlavə edin – Təəccüblənəcəksiniz

Qızardılmış kartofun mükəmməl çıxması üçün aşpazlar müxtəlif üsullarda istifadə edirlər. Onlardan bəziləri insanlar arasında geniş yayılıb.

Lent.az xəbər verir ki, kartofun qızılı rəngdə olması üçün sarıkök əlavə etmək kifayətdir. Qeyri-adi ləzzət vermək üçün kartof bitki yağı və əridilmiş piy qarışığında qızardılır.

Ancaq az insanlar tərəfindən bilinən başqa üsul isə yeməyə unun əlavə edilməsidir. Çoxları bundan xəbərdar olsa da, niyə töküldüyünü bilmir. 

Un istifadə etməyin faydaları nələrdir?

Məlumata görə, un sayəsində kartof mükəmməl qızardılır. Bəzən elə olur ki, yeməyin bir hissəsi bişirilir, qalan hissəsi isə xam qalır. Bu vəziyyətdə un köməyə gələcək.

Əvvəlcə kartofu yuyun, təxminən 20 dəqiqə suda saxlayın və kağız dəsmal ilə qurudun. Sonra süzgəcə qoyun, ədviyyatları tökün və bir qaşıq un əlavə edin. Qarışığı bərabər paylamağa çalışın.

Sonra qızartma prosesinə başlaya bilərsiniz. Nəticədən razı qalacaqsınız. 
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 26983

Oxşar yazılar

Hər gün balıq yemək olarm? - həkimlərdən CAVAB

Hər gün balıq yemək olarm? - həkimlərdən CAVAB

17 may 2025 , 15:58
Tərəvəz və göbələkli sobada bişmiş toyuq filesi -  RESEPT

Tərəvəz və göbələkli sobada bişmiş toyuq filesi - RESEPT

14 may 2025 , 14:52
Ən dadlı balqabaq çörəyinin  sirri: RESEPT

Ən dadlı balqabaq çörəyinin sirri: RESEPT

13 may 2025 , 15:10
Sezar salatının  büdcəyə uyğun RESEPTİ

Sezar salatının büdcəyə uyğun RESEPTİ

12 may 2025 , 13:57
Bişirilmədən hazırlanan bananlı tort: RESEPT

Bişirilmədən hazırlanan bananlı tort: RESEPT

9 may 2025 , 19:45
Çiyələk mürəbbəsini  belə hazırlayın: RESEPT

Çiyələk mürəbbəsini belə hazırlayın: RESEPT

8 may 2025 , 17:00
 Göyərtini   yeməyə nə zaman əlavə etmək olar?

Göyərtini yeməyə nə zaman əlavə etmək olar?

8 may 2025 , 12:07
Gürcü xaçapurisi belə hazırlanır -  RESEPT

Gürcü xaçapurisi belə hazırlanır - RESEPT

7 may 2025 , 17:42