Toyuq ilə lavaş birləşəndə iştah açıcı resept ortaya çıxır. Onu hazırlamaq üçün toyuğun istənilən hissəsindən istifadə edə bilərsiniz.
Lent.az 5 dəqiqədə hazırlaya biləcəyiniz soyuq qəlyanaltı reseptini sizlərə təqdim edir:
Pide çörəyində yumşaq qaynadılmış toyuq əti, pendir, xiyar, pomidor və kahı hər hansı bir ziyafət və ya sadəcə qəlyanaltı üçün xilasedicidir.
Tərkibi:
lavaş - 1 ədəd;
toyuq filesi - 400 q;
pomidor - 1 ədəd;
xiyar - 1 ədəd;
sərt pendir - 100 q;
salat - dəstə;
duz.
Sous üçün:
xama - 4 çay qaşığı;
sarımsaq - 2 diş;
yer qara bibər;
duz.
Hazırlanması:
Toyuq filesini 20 dəqiqə duzlu suda qaynadın. Soyudun və kiçik kublara kəsin. Xiyarları uzun halda doğrayın. Pendiri qaba sürtgəcdən keçirin. Pomidorları kiçik kub halında doğrayın. Kahı yarpaqlarını axan suyun altında yuyun və kağız dəsmal ilə qurudun.
Sarımsağı soyun və əzin.
Sous üçün xama, sarımsaq, üyüdülmüş qara bibər, duzu bir qabda birləşdirin. Toyuq filesi, pendiri bir qaba qoyun, sonra duz əlavə edin, sousu əlavə edin və qarışdırın. Salatın üstünə nazik lay ət içliyi, lavaş vərəqinə kahı yarpaqları, sonra pomidor və xiyar qoyun. Pide çörəyini möhkəm yuvarlayın, yapışqan streç kağıza bükün. 30 dəqiqə soyuducuya qoyun.