Noxud şorbasının hazırlanması adətən çox uzun çəkir. Hətta mümkün ilkin proseduru (noxudu islatmaq) nəzərə alsaq, şorba hazırlamaq prosesi bir neçə saat çəkə bilər.
Lent.az-ın məlumatına görə, noxud şorbasını nisbətən tez - 35 dəqiqə ərzində hazırlamaq olar.
Bunu etmək üçün bir maraqlı kulinariya hiyləsini bilməlisiniz.
35 dəqiqədə noxud şorbası necə hazırlanır?
Bu yeməyi belə tez yaratmağın sirri noxudu əvvəlcədən əzməkdir.
Məhsulu sərbəst axan kütləyə çevirin. Onu üyüdüb taxıl halına gətirə bilərsiniz.
Nəticədə, kifayət qədər tez bişiriləcək boş bir kütlə əldə edəcəksiniz.
Bu "tozun" 170 qramı təxminən 60 faiz su ilə doldurulmuş üç litrlik bir qazana tökülməlidir. Bu vaxta qədər maye artıq köpüklənməlidir.
Bundan sonra dərhal konteynerə üç doğranmış kartof əlavə etmək lazımdır.
İstiliyi minimuma endirin və vaxtaşırı qarışdırın.
Noxud və kartof bişərkən, doğranmış soğanı və yerkökünü qızartmaq lazımdır.
Noxud bişirildikdən 15 dəqiqə sonra qızardılan tərəvəz kütləsini 450 qram hisə verilmiş ətlə birlikdə tavaya qoyun. Ədviyyatları unutmayın.
Hazırlanmış qarışım daha 20 dəqiqə bişirilməlidir. Nəticədə dadlı noxud şorbası hazır olacaq.