Yaponiyada qadınlar pəhriz saxlamırlar. Ancaq eyni zamanda artıq çəkidən demək olar ki, heç vaxt əziyyət çəkmirlər.
Lent.az xəbər verir ki, Yaponiyada qadınlar çox vaxt həyatları boyu incə qalırlar. Onların formada qalmasına kömək edən bir neçə sadə qaydaları var. Onları təqdim edirik:
Tədbirlər
Yapon qadınları yeməkdən imtina etmirlər, ancaq yediklərinin miqdarına nəzarət edirlər. Çox yemirlər, kiçik hissələrə üstünlük verirlər. Yemək yeyərkən tələsmirlər. Onlar qidalanmağa müəyyən vaxt ayırırlar. Bu prosesə lazımi diqqət göstərirlər.
Vizuallıq
Yapon qadınları təkcə yedikləri şeylərə deyil, həm də yeməyin görünüşünə diqqət yetirirlər. Onlar yeməkləri kiçik boşqablarda təqdim edirlər. Özləri də bu qablarda yeməyə üstünlük verirlər. Bu da onlara porsiya ölçülərini idarə etməyə kömək edir.
Qidalanma
Yapon qadınları günün ən vacib yeməyi sayılan səhər yeməyini qaçırmırlar. Onlar şorba, omlet, düyü və balıq kimi yüngül, qidalı yeməklərə üstünlük verirlər.
Nəmləndirmə
Onlar su və ya yaşıl çay içməyə üstünlük verirlər ki, bu da bədən çəkisini sağlam saxlamağa kömək edir və yağların yandırılmasını sürətləndirir.
Məhsullar
Yapon qadınları tərəvəz, meyvə və balıq kimi təzə qidalara üstünlük verirlər. Onlar həmçinin tox hiss etmələrinə kömək edən lif və zülalla zəngin qidalara üstünlük verirlər.
Hazırlıq
Yapon qadınları yeməyin qida dəyərini qorumaq üçün yeməyi buxarda bişirməyə və ya çörək bişirməyə üstünlük verirlər.
Hərəkat
Yapon qadınları fiziki fəaliyyəti sevir və tez-tez açıq havada idman edirlər. Nəticədə onların yalnız 3 faizinin artıq çəki ilə bağlı problemləri var.