Sarımsağın  saralmaması   üçün SADƏ YOLLAR
15 mart 2024 19:38 (UTC +04:00)

Sarımsağın saralmaması üçün SADƏ YOLLAR

Bir çox insan sarımsağın yazda saralmağa başlaya biləcəyi faktı ilə qarşılaşır.

Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, aqronom Anastasiya Kovrijnıx iki əsas səbəbi müəyyən edib: sarımsağın dondurulması və ya qida maddələrinə ehtiyacı var.

Yarpaqların sarıya çevrilməməsi üçün bitkini necə qidalandırmaq olar?

Ammonyak

Bir vedrə suya yalnız iki qaşıq məhsul tökün və proseduru həyata keçirin. Yay mövsümündə adətən bir neçə dəfə istifadə olunur. Prosedurlar arasında bir yarım həftəlik fasilə saxlanılır.

Karbamid

Hava istiləşənə qədər gözləməyə dəyər. Bir qayda olaraq, karbamid ən azı 17 dərəcə istilikdə tətbiq edilməlidir. Sarımsağın beş yarpağı olana qədər də gözləmək lazımdır. Bundan sonra gübrələmə aparılır. Bir vedrə suya təxminən 50 qram gübrə.

# 2871
avatar

Fidan İlqar

Oxşar yazılar