
Alma mürəbbəsinin hazırlanması - Usta öz sirlərini açır: Lent.az-ın mətbəxi
Lent.az -ın mətbəxi layihəsində növbəti yazımızı təqdim edirik.
Bu dəfə sizi sosial şəbəkədə “EV YEMEKLERİ” adı ilə məşhur olan ustanın alma mürəbbəsini necə hazırlaması ilə tanış edəcəyik.
Tərkibi:
1 kq alma, 900 qr şəkər tozu, 1 stəkan su
Hazırlanma qaydası:
Almaları yuyuruq, arxa hissəsini ovub çıxarırıq və saplaqlarını qısaldıb deşdəkləyirik. Sonra almaları ləyənə yığıb, şirəni hazırlayırıq. Pesoku və suyu qazana töküb qoyuruq ocağa, 5-6 dəqiqə sonra qaynamağa başladıqda şirəni ocaqdan götürüb almaların üzərinə əlavə edirik. Meyvələri şirədə qarışdırırıq və yarım saat kənarda saxlayırıq ki, soyusun. Daha sonra yenidən meyvəni qoyuruq ocağa və qaynağa düşdükdə təkrar söndürüb soyuduruq. Bu qaydanı üç dəfə təkrar edirik. Üçüncü mərhələdə artıq mürəbbənin tam bişməsini gözləyirik. Meyvənin və şirənin rəngi dəyişdikdən sonra baxırıq əgər mürəbbə hazırdırsa ocaqdan götürürük. Sonra sterilizə olunmuş bankalara yığıb sərin yerdə saxlayırıq.
Nuş olsun!
Oxşar yazılar

Hamı evlən dedi, o isə illərdir gözləyirdi – Şəhid Mehmanın nişanlısı ilə müsahibə - YENİLƏNİB
5 iyul 2025 , 22:29
Vanqadan 2025-ci il üçün ən dəhşətli PROQNOZ: söhbət nədən gedir?
5 iyul 2025 , 20:15
Dioqo və Rute 13 il birlikdə idilər: Jotanın sevgi hekayəsi
5 iyul 2025 , 18:59
İyulda cekpot bu BÜRCLƏRİN olacaq
5 iyul 2025 , 18:40
Rusiyada həbsdəki qardaşıma zəruri dərman ötürülməsinə icazə verilib - Seyfəddin Hüseynli
5 iyul 2025 , 17:46
İyul ayında qartopu oynadılar: Görünməmiş bir şey yaşadılar -FOTOLENT
5 iyul 2025 , 15:06
Sabahın tibbi-meteoroloji PROQNOZU
5 iyul 2025 , 14:45Dünyada İLK: Qadın süni intellektlə hamilə qaldı
5 iyul 2025 , 14:27