Hər gün sıyıq yemək uşağın bədəni üçün məsləhət görülmür və hətta sağlamlığının pisləşməsinə səbəb ola bilər.
Lent.az xəbər verir ki, bu barədə dietoloq Alina Adamoviç öz İnstaqram hesabında məlumat verib.
Onun sözlərinə görə, elə məhsulların tərkibində çoxlu şəkər və əlavələr var. Buna görə də uşaqların sağlamlığına daha çox ziyan vurur. Bundan əlavə, onların tərkibində çoxlu miqdarda karbohidratlar var ki, belə bir səhər yeməyi desertə bənzəyir (şəkər, siroplar, meyvələr əlavə olunur).
Üyüdülmüş uşaq taxılları şəkərin daha da artmasına səbəb olur və uşaqlara toxumalı qidaları çeynəməyi və mənimsəməyi öyrətmir.
Həmçinin, onlardan sonra aclıq hissi, şirniyyat və karbohidratlara olan istək çox tez baş verir.
Mütəxəssis məsləhət görür: səhər yeməyini bir gün şirin sıyıqla, ikincisi isə proteinli yağlı qida ilə yeməyə çalışın və uşağın enerji səviyyəsini eləcə də aclığını müqayisə edin.
O, həmçinin xəbərdarlıq edib ki, sıyıqdan qaynaqlanan qan şəkərinin yüksəlməsi və azalması gələcəkdə metabolik sindrom, şəkərli diabet, mikrofloranın pozulması və digər xroniki xəstəliklərə gətirib çıxarır.
Mütəxəssis tam taxıllı dənli bitkiləri seçməyi və həftədə üç dəfədən çox olmayaraq uşağınıza verməyi məsləhət görür. Digər günlərdə qaynadılmış yumurta ilə tost, omlet, tərəvəz ilə qaynadılmış ət və digər proteinlə zəngin yeməklər bişirmək olar.