Yediyimiz qidaların rəngi iştahımıza  necə təsir edir?
02 mart 2024 10:45 (UTC +04:00)

Yediyimiz qidaların rəngi iştahımıza necə təsir edir?

Sağlamlığımız və rifahımız əsasən nə yediyimizlə müəyyən edilir. Bu deyim mənasız deyil, çünki düzgün qidalanma təkcə fiziki deyil, həm də emosional harmoniya təmin edə bilər. Lakin, yediyimiz qidaların rənginə diqqət yetirməyə dəyər.

Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, qidanın rəngi orqanizmə təsir edə bilər.

Qırmızı rəng

Qırmızı rəngli meyvə və tərəvəzlər təkcə gözəlliyi ilə gözü sevindirmir, həm də bədəni enerji ilə təmin edir, gücləndirir və cavanlaşmasına kömək edir. Tərkibindəki antioksidantlar sayəsində - erkən yaşlanma ilə aktiv mübarizə aparan maddələr - hüceyrələri zərərdən qoruyur.

Sarı

Sarı meyvə və tərəvəzlər maddələr mübadiləsini və həzmi yaxşılaşdırmağa kömək edir, sinir sisteminin işinə faydalı təsir göstərir. Nəticədə bu da əhval-ruhiyyəni və ümumi rifahı yaxşılaşdırmağa kömək edir. Onlar həmçinin sağlam dəri, saç və dırnaqları dəstəkləyən vitamin və minerallarla zəngindir.

Narıncı rəng

Bu rəng qidalar stresslə mübarizə aparmağa kömək edir, əhval-ruhiyyəni yaxşılaşdırır və düzgün həzmdə mühüm rol oynayır.

Yaşıl rəng

Uzun illərdir ki, bu rəng sağlamlıq və düzgün bəslənmə ilə əlaqələndirilir. Yaşıl rəngdə olan qidalar sağlamlığa faydalı təsir göstərir, çünki həzmi yaxşılaşdırır, stressin qarşısını alır, bizi güclə doldurur və sinir sistemimizin fəaliyyətinə müsbət təsir göstərir.

Mavi və bənövşəyi rəng

Aclıq hissinə qalib gəlmək istəyirsinizsə, qəlyanaltı üçün bu qidaları seçin.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 3381
avatar

Fidan İlqar

Oxşar yazılar