Alimlər günün müəyyən saatlarında şərab içməyin gözlənilməz faydasını kəşf ediblər. Mütəxəssislərin fikrincə, saat 16:00-19:00 arasında bir stəkan şərab içmək maddələr mübadiləsini sürətləndirə və hətta piyləri yandırmağa kömək edə bilər. Bu zaman maddələr mübadiləmiz ən aktiv şəkildə işləyir, bu da orqanizmə qida və içkiləri daha sürətli emal etməyə imkan verir.
Lent.az-ın xarici mediaya istinadən məlumatına görə, mütəxəssislər eyni zamanda gecə gec saatlarda şərab içməmək barədə xəbərdarlıq edirlər.
Axşam saatlarında spirt istehlakı əzələlərin bərpası, hormonların tənzimlənməsi və normal metabolizm üçün zəruri olan yuxunu poza bilər.
Tədqiqatçılar qeyd edirlər ki, tövsiyə olunan saatlarda şərabın müəyyən qədər istehlakı nəinki həzz gətirə bilər, həm də metabolik proseslərə müsbət təsir göstərə bilər. Həddindən artıq spirt istehlakı isə çəki artımı və yuxunun keyfiyyətini pozmaq da daxil olmaqla əks təsirlərə səbəb olur.
Beləliklə, sevdiyiniz içkidən maksimum fayda əldə etmək istəyirsinizsə, onu doğru zamanda içməyi unutmamalı və yatmazdan əvvəl bir stəkan şərab içməkdən çəkinməlisiniz.