Kəskin qoxusu ilə diqqət çəkən bir kəklikotu yeməklərdə, xüsusilə ət məhsullarında daha çox seçilir.
Lent.az xarici mıətbuata istinadən xəbər verir ki, mətbəxdə əvəzolunmaz ədviyyat olan kəklikotunun insan sağlamlığına faydalarını bunlardır:
1. Menstrual ağrıları yüngülləşdirir.
2. Qaraciyərin funksiyalarını yaxşılaşdırmağa kömək edir.
3. Kəklikotu çay şəklində istehlak edildikdə öskürəyi sakitləşdirməkdə təsirli olur.
4. Viruslara qarşı qalxan yaradır. Hepatit, shingles, HPV kimi viruslara qarşı davamlıdır.
5. Həzm sistemini qoruyur. Xüsusilə bağırsaq sağlamlığına müsbət təsir göstərir.
6. Ürək ritmini tənzimləyərək ürək sağlamlığının qorunmasına töhfə verir.
7. Anemiyanın qarşısını almağa kömək edir.
8. Qan təzyiqini aşağı salır.
9. İştah açıcı xüsusiyyətlərə malikdir
10. Bronxitin müalicəsində istifadə olunur.