Görmə qabiliyyətini artıran qidalar
22 oktyabr 2023 23:54 (UTC +04:00)

Görmə qabiliyyətini artıran qidalar

Portağal, tərəvəz və meyvələr, yağlı balıqlar, paxlalılar görmə qabiliyətini artıran qidalardır.

Lent.az xəbər verir ki, bu barədəc Amerika Oftalmologiya Akademiyası məlumat yayıb.

Bəzi qida maddələri ümumi göz sağlamlığını dəstəkləyir və bəziləri göz xəstəliyi riskini azaldır.

Akademiya pəhrizinizə portağal tərəvəz və meyvələri daxil etməyi tövsiyə edir.

Onlar torlu qişa və gözyaşı istehsalı üçün vacib olan A vitamini ilə zəngindirlər. Şirin kartof xüsusilə zəngindir: yüz qram A vitamininin gündəlik dozasının 200% -dən çoxunu ehtiva edir. Digərlərinə yerkökü, bostan və ərik daxildir.

Yaşla əlaqəli Göz Xəstəlikləri Tədqiqatına (AREDS) görə, antioksidantlar yaşa bağlı makula degenerasiyasının və kataraktanın qarşısını ala və ya yavaşlata bilər. Digər bir antioksidant olan E vitamini isə avokado, badam və günəbaxan tumlarında olur. İspanaq, kahı, brokoli, noxud və yumurta kimi yaşıl yarpaqlı tərəvəzlərdə və digər parlaq rəngli qidalarda olan lutein və zeaksantin eyni xüsusiyyətlərə malikdir.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 5013
avatar

Oxşar yazılar