Piroq dedikdə ağıla ilk şəkərdən və undan hazırlanan reseptlər gəlir. Ancaq ətdən də maraqlı pasta hazırlamaq olar. Tavada edilən bu piroq çox tez hazırlanır və yüngül bir dada malikdir.
Lent.az tavada ət piroqunun hazırlanma reseptini təqdim edir:
400-500 qram qiymə
2-3 xörək qaşığı yağ
1 kiçik soğan
Balaca kök
Zövqə görə duz, istiot, paprika
120-150 qram pendir
Xəmir:
3 yumurta
0,5 çay qaşığı duz
1 stəkan kefir (250 ml)
180 qram un (daha çox/az ala bilər, tutarlılığını yoxlayın)
0,5 çay qaşığı qabartma tozu
Hazırlanması:
Soğanı incə doğrayın və az miqdarda yağda şəffaf olana qədər qızardın. Kökü də bu qarışığa əlavə edin və qızılı rəng olana qədər hər şeyi birlikdə qızardın. Çəkilmiş ətu tökün, qarışdırın, kiçik parçalara bölün. Duz, istiot, paprika əlavə edin və maye yox olana qədər qaynadın, lakin çox qurutmayın.
Xəmiri hazırlamaq üçün əvvəlcə yumurtaya duz əlavə edin, həll olana qədər çalın, kefir əlavə edin və yaxşı qarışdırın. Unu qabartma tozu ilə qarışdırın və ələkdən keçirin, xəmir yoğurun.
Çəkilmiş əti tavada bərabər şəkildə paylayırıq. Xəmiri doğranmış ətə tökün, lazım olduqda qaşıqla düzəldin və qapaq ilə örtün. Çox aşağı odda bişirin. Arada qapağın üzərinə yığılan suyu hər hansı parka ilə silin.
Xəmir hazır olduqda və yapışmağı dayandırdıqda (təxminən 15 - 20 dəqiqədən sonra) bir boşqab istifadə edərək piroqu çevirin.
Piroq xəmirini qızartma qabına aşağıya doğru qoyun, sürtgəcdən keçirilmiş pendir səpin, qapaq ilə örtün və aşağı istilikdə daha 5-7 dəqiqə bişirin.
Zövqə uyğun olaraq üzərini göyərtilərlə bəzəyin.
Ət piroqunun hazırlanma qaydasına aşağıdakı videoda baxa bilərsiniz.
Nuş olsun!