Badımcanı yeməyini bir çoxları bəyənmir. Ancaq ondan çox dadlı yemək hazırlamaq olar.
Lent.az xəbər verir ki, badımcan tez hazırlana bilən qəlyanaltı və şam yeməyi üçün çoxyönlü tərkib hissəsi hesab olunur.
Bu dəfə badımcandan hazırlanan ləzzətli yemək resepti təqdim edəcəyik.
Lazım olan ərzaqlar:
Badımcan - 2-3 ədəd;
Bitki yağı - 3 yemək qaşığı;
Paprika – 1 çay qaşığı;
Aromatik otların qarışığı 1 çay qaşığı;
Sarımsaq 2-5 diş;
Zövqə görə duz, istiot,
Təzə göyərti.
1. Təmiz badımcanları 1-1,5 sm qalınlığında kiçik dairələrə çarpaz şəkildə kəsin.
2. Acılığı aradan qaldırmaq üçün badımcanları duzlamaq və onları 15 dəqiqə saxlamaq lazımdır. Daha sonra onları su ilə yuyun.
3. Bir qabda bitki yağı və ədviyyatları siyahıya uyğun qarışdırın. Sarımsağı presdən keçirin və yaxşıca qarışdırın.
4. Yağ ədviyyat və sarımsağın ətirləri ilə doyduqdan sonra badımcanları içinə batırın.
5. Tərəvəzləri 10-15 dəqiqə marinad etmək üçün buraxın, sobanı 200 dərəcə Selsiyə qədər qızdırın. Parçaları bir qəlibə və ya perqamentlə örtülmüş bir çörək qabına qoyun və altını yandırın. Sonda təqdim edərkən üzərinə doğranmış göyərti tökün.
Nuş olsun!