Lent.az-ın mətbəxi layihəsində növbəti resepti təqdim edirik.
Bu dəfə sosial şəbəkədə “Dadli Metbexim” adı ilə tanınan səhifəyə istinadən qışın əvəzolunmaz yeməyi olan yarpaq xəngəlinin hazırlanma qaydasını sizinlə bölüşürük. Dünya mətbəxinin ən ləzzətli yeməklərindən biri olan yarpaq xəngəli həm çox dadlı, həm də çox doyumludur.
Qeyd edək ki, təqdim etdiyimiz xəngəl resepti 4-5 nəfərlikdir.
Lazım olan ərzaqlar:
Xəmiri
Stəkanın ölçüsü 200 ml.
5 stəkan un
1 ədəd yumurta
1 çay qaşığı duz
Qazanın böyüklüyünə görə su
Üzəri üçün
1 kq soğan
300 qr kərə yağı
1 çay qaşığı sarıkök
1 çay qaşığı pul bibər
300 qr toyuq əti
Zövqə görə duz
Üzərinə istəyən sarımsaq qatıq edə bilər.
Hazırlanma qaydasını videoda izləyə bilərsiniz.
Nuş olsun!