Britaniyalı tədqiqatçılar qəhvədən daha çox dad çıxarmağın yolunu tapıblar. Metod çox sadədir - qəhvə dənələrini üyütməzdən əvvəl dondurmaq kifayətdir.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, bir çox qəhvə sevənlər içkilərini təzə saxlamaq üçün dənələri soyuducuda saxlayırlar.
Lakin Bath Universitetinin tədqiqatçılarının fikrincə, bunun başqa bir təsiri var. Dondurulmuş qəhvə dənələri daha asan və bərabər şəkildə üyüdülür, tam dadın dərinliyini ortaya qoyur. Tədqiqatçılar qrupu müxtəlif temperaturlarda qəhvə dənələrinin üyüdülməsini sınaqdan keçirib. Otaq temperaturundan - 196 dərəcə Selsiyə qədər.
Tədqiqatçılar belə nəticəyə gəliblər ki, paxlanın temperaturu nə qədər aşağı olarsa, onlar bir o qədər yaxşı və incə üyüdülür. Dadı bir o qədər güclü olur. Kristofer Hendonun fikrincə, qəhvənin dadı birbaşa üyüdülmüş qəhvə hissəciklərinin ölçüsündən asılıdır.
Bu kiçik xüsusiyyətlər ekstraksiya dərəcəsinə və bu da içkinin dadına əhəmiyyətli dərəcədə təsir göstərir.