Qatıq mayalayarkən  1 qaşıq əlavə edin: Ləzzətin RESEPTİ
24 fevral 2025 12:54 (UTC +04:00)

Qatıq mayalayarkən 1 qaşıq əlavə edin: Ləzzətin RESEPTİ

Qatığın Mayasında Kərəyağının Rolu

Qatıq mayalayarkən istifadə edilən maya və üsul, onun keyfiyyətinə birbaşa təsir edir.

Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, ənənəvi bir metod olan kərəyağı əlavə etmək, qatığın həm möhkəmliyini artırır, həm də ləzzətini zənginləşdirir.

Kərəyağı ilə Qatıq Mayalama Metodu

Ev şəraitində qatıq hazırlamaq sağlamlıq və ləzzət baxımından üstünlük təşkil edir. Lakin bəzən istənilən konsistensiya əldə olunmaya bilər. Bu halda, kərəyağı ilə mayalama üsulu köməyinizə çatacaq.

Lazım olan ləvazimatlar

  • 5 litr təzə çiy süd
  • 1 yemək qaşığı təbii kərəyağı

Hazırlanma qaydası

  1. Südün qaynadılması: Təzə çiy südü geniş bir qazana tökün və ocaqda qaynadın. Qaynama başladıqdan sonra, ocağın istiliyini azaldın və südü 30-35 dəqiqə daha qaynadın.
  2. Südün soyudulması: Qaynama prosesindən sonra, südü bir qədər soyumağa buraxın. Suyun temperaturunu yoxlamaq üçün kiçik barmağınızı südə batırın və 7-ə qədər sayın. Əgər barmağınız bu istiliyə dözə bilirsə, süd mayalamaq üçün hazırdır.
  3. Qaymağın ayrılması: Südün üzərində yaranan qaymağı diqqətlə çıxarın və soyuducuda saxlayın.
  4. Mayalama qablarının hazırlanması: Mayalama üçün istifadə edəcəyiniz ləyən, şüşə qab və ya böyük bir qazanı hazırlayın. Hər birinin dibinə uyğun olaraq 1 çay qaşığından yarım yemək qaşığına qədər kərəyağı əlavə edin.
  5. Mayalama prosesi: Südü bu qabların hər birinə paylayın və üzərini təmiz bir örtü ilə bağlayaraq isti bir yerdə 6-8 saat ərzində mayalanmağa buraxın.

Bu metodla hazırlanan qatıq, həm möhkəm konsistensiyaya malik olacaq, həm də ləzzəti daha zəngin olacaq. Ənənəvi üsullarla müqayisədə, kərəyağı əlavə edilməsi qatığın turşuluğunu azaldır və daha uzun müddət təravətini qoruyur.

Unutmayın, ev şəraitində hazırlanan qatıqlar, mağazadan alınanlara nisbətən daha sağlam və təbiidir. Bu üsulu sınayaraq, ailəniz üçün ləzzətli və faydalı qatıq hazırlaya bilərsiniz.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 53994

Oxşar yazılar

Hansı xiyarlardan turşu qoymaq  olmaz?

Hansı xiyarlardan turşu qoymaq olmaz?

5 iyul 2025 , 12:15
Hamiləlik planlaşdıranlara bu balığı  yemək olmaz

Hamiləlik planlaşdıranlara bu balığı yemək olmaz

4 iyul 2025 , 10:59
Qarğıdalı çubuqları nədən hazırlanır?

Qarğıdalı çubuqları nədən hazırlanır?

4 iyul 2025 , 09:24
Ən yumuşaq balıq kotleti RESEPTİ

Ən yumuşaq balıq kotleti RESEPTİ

3 iyul 2025 , 14:18
Qarabaşağın bilinməyən 5 FAYDASI : Qocalmanı ləngidir və...

Qarabaşağın bilinməyən 5 FAYDASI: Qocalmanı ləngidir və...

3 iyul 2025 , 10:14
Dadlı qarabaşaq yarmasını  necə bişirmək olar: bu məhsulu əlavə edin

Dadlı qarabaşaq yarmasını necə bişirmək olar: bu məhsulu əlavə edin

2 iyul 2025 , 19:42
İri dənəli duzdan QAÇIN:  Bilmədiyimiz ZƏRƏRLƏR

İri dənəli duzdan QAÇIN: Bilmədiyimiz ZƏRƏRLƏR

2 iyul 2025 , 14:34
Şokoladlı tort:  asan və tez RESEPT

Şokoladlı tort: asan və tez RESEPT

1 iyul 2025 , 12:54