Kəsmikli desert   necə hazırlanır? – Dadlı və sağlıqlı
16 fevral 2024 16:03 (UTC +04:00)

Kəsmikli desert necə hazırlanır? – Dadlı və sağlıqlı

Evdə hazırlanmış keksin yerini heç nə vermir. Həm evdə bişmiş məmulatlar mənzilinizi xoş ətirlə dolduracaq, həm də dadından zövq alacaqsınız. Belə desertlərdən biri də kəsmikli keksdir. Dadı ilə yanaşı, başqa bir üstünlüyü isə onun yüngüllüyüdür. Həmçinin, bişirilmə üsulu da çox sadədəir. 

Lent.az kəsmikli desertin hazırlanma qaydasını təqdim edir: 

Lazım olan ərzaqlar: 

Un - 220 qram;

Yumurta - 2 ədəd;

Kəsmik - 200 qram;

Kərə yağı - 100 qram;

Qabartma tozu - 7 qram;

Vanil - 1 paket.

Desertə istəyə görə kişmiş də əlavə etmək olar. Qeyd olunan ərzaqlara uyğun 70-100 qram kəsmik kifayət edəcək.

Əgər deserti şirin istəyirsinizsə, təxminən 100 qram şəkər və ya şəkər tozu əlavə etməyiniz gərəklidir.

Hazırlanma qaydası: 

Əvvəlcə üzümləri 10 dəqiqə yumaq və üzərinə qaynar su tökmək lazımdır. Bundan sonra onları qurutmaq vacibdir.

Ayrı bir qabda əzilmiş və yumşaq kərə yağını şəkərlə çalın. Bunun üçün bir qarışdırıcıdan istifadə etmək məsləhətdir. Qarışığı təxminən 5 dəqiqə qarışdırmaq lazımdır.

Sonra isə kəsmik və yumurta əlavə edin. Xəmiri yenidən qarışdırın. Bundan sonra süzülmüş unu, qabartma tozunu, kişmişi və vanili tökün. 

Alınan qarışıq əvvəlcədən isidilmiş sobada bişirilməlidir. Desert 180 dərəcədə təxminən 50 dəqiqəyə qədər hazırlanır.
 

# 7182
avatar

Sevinc Fərid

Oxşar yazılar