Kartof pürəsindən bezmisinizsə, lakin yeni reseptlər öyrənmək üçün çox vaxt sərf etmək istəmirsinizsə, bu versiya sizin üçün mükəmməl seçim olacaq. Bu yemək zərif, krem kimi hamar və yağlı bir dadı ilə seçilir, dadına baxandan sonra dayanmaq mümkün deyil.
Lent.az kartof pürəsinin yeni reseptini təqdim edir:
İnqrediyentlər:
Kartof – 2 kiloqram
Su – 1 litr
Kərə yağı – 2 xörək qaşığı
Duz – dadına görə
Qara istiot (döyülmüş) – dadına görə
Təzə cəfəri və ya yaşıl soğan – bəzək üçün
Hazırlanma qaydası
Ən yaxşı nəticə üçün qalın dibi olan böyük bir qazana ehtiyacınız olacaq. Kartofu soyub qazana yerləşdirin və üzərinə su və kərə yağı əlavə edin. Unutmayın ki, suyun miqdarı kartofun yalnız bir neçə santimetr altında qalması üçün kifayət etməlidir.
Qaynatma
Qazanın qapağını örtün və əvvəlcə suyu qaynamağa gətirin. Sonra ocağı ən aşağı səviyyəyə endirib kartofu təxminən 35 dəqiqə bişirin.
Kartofun yumşaldığını yoxlayın
Vaxtaşırı qarışdırın və kartof tam yumşalana, çəngəl ilə asanlıqla parçalanana qədər bişirin.
Pürə halına gətirmə
Kartofu əzin, kərə yağı əlavə edin və yaxşıca qarışdırın. Daha krem kimi bir tekstura əldə etmək üçün əlavə kərə yağı və ya yağlı qaymaq əlavə edə bilərsiniz.
Bəzək və servis
Hazır pürədən boşqablara çəkin və üzərinə təzə doğranmış cəfəri və ya yaşıl soğan səpin.
Nuş olsun!