Kartof pankeklərinin  hazırlanması – Çox dadlıdır
02 may 2024 12:53 (UTC +04:00)

Kartof pankeklərinin hazırlanması – Çox dadlıdır

Draniki və ya kartof pankeklərini bir çox insan sevir. Bu pankeklər hər nə qədər kartof kotletlərinə bənzəsə də, fərqli tərkib hissələrinə sahibdir. Kartof pankekləri az adamın eşitdiyi tamamilə fərqli bir yeməkdir.

Lent.az kartof pankeklərinin hazırlanma qaydasını təqdim edir: 

Lazım olan ərzaqlar: 

Kartof - 4 ədəd;

Yumurta - 3 ədəd;

Un - 150 q;

Süd - 400 ml;

Zövqə görə duz və şüyüd;

Bitki yağı.

1. Pankekləri hazırlamaq üçün soyulmuş kartofu qaynadıb əzmək və ya hazır kartof püresi istifadə etmək lazımdır.

2. Püreyə yumurta, duz, ilıq süd əlavə edin və həll olunana qədər qarışdırın.

3. Unu kiçik hissələrə ayırın, homojen bir xəmir əldə etmək üçün qarışdırın.

4. Daha sonra doğranmış göyərtilər tökün, istəsəniz rəndələnmiş pendir, doğranmış sarımsaq və digər ərzaqları əlavə edib qarışdıra bilərsiniz.

Pankekləri bitki yağı ilə dolu olan qızartma qabında bişirilir. Sonda onu  xama və ya qızardılmış soğan ilə təqdim edin. Nuş olsun!
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 12436

Oxşar yazılar

Tərəvəz və göbələkli sobada bişmiş toyuq filesi -  RESEPT

Tərəvəz və göbələkli sobada bişmiş toyuq filesi - RESEPT

14 may 2025 , 14:52
Ən dadlı balqabaq çörəyinin  sirri: RESEPT

Ən dadlı balqabaq çörəyinin sirri: RESEPT

13 may 2025 , 15:10
Sezar salatının  büdcəyə uyğun RESEPTİ

Sezar salatının büdcəyə uyğun RESEPTİ

12 may 2025 , 13:57
Bişirilmədən hazırlanan bananlı tort: RESEPT

Bişirilmədən hazırlanan bananlı tort: RESEPT

9 may 2025 , 19:45
Çiyələk mürəbbəsini  belə hazırlayın: RESEPT

Çiyələk mürəbbəsini belə hazırlayın: RESEPT

8 may 2025 , 17:00
 Göyərtini   yeməyə nə zaman əlavə etmək olar?

Göyərtini yeməyə nə zaman əlavə etmək olar?

8 may 2025 , 12:07
Gürcü xaçapurisi belə hazırlanır -  RESEPT

Gürcü xaçapurisi belə hazırlanır - RESEPT

7 may 2025 , 17:42
Qocalma prosesini ləngidən çox ucuz balıqlar - SİYAHI

Qocalma prosesini ləngidən çox ucuz balıqlar - SİYAHI

5 may 2025 , 18:54