Fransız mətbəxindən Şah Əsər: Ratatuy Resepti
01 aprel 2025 11:12 (UTC +04:00)

Fransız mətbəxindən Şah Əsər: Ratatuy Resepti

Fransız mətbəxi olduqca məşhurdur. Fərqli-fərqli dadları ilə seçilir.

Lent.az ratatuy reseptini sizə təqdim edir:

Ərzaqlar:

1 ədəd badımcan

1 ədəd balqabaq

2 ədəd pomidor

1 ədəd qırmızı bibər

1 ədəd yaşıl bibər

1 ədəd soğan

3 diş sarımsaq

2 xörək qaşığı zeytun yağı

1 çay qaşığı duz

1/2 çay qaşığı qara istiot

1/2 çay qaşığı kəklikotu (isteğe bağlı olaraq reyhan da olar)

Pomidor sousu üçün:

3-4 ədəd yetişmiş pomidor

1 diş sarımsaq

1 xörək qaşığı zeytun yağı

Bir çimdik duz və şəkər

Hazırlanma qaydası:

1. Pomidor sousunu hazırlayın:
Pomidorları rəndələyin və tavaya əlavə edin. Zeytun yağı və əzilmiş sarımsağı əlavə edin. Duz və bir az şəkər səpib 10-15 dəqiqə bişirin. Hazır sousu soba qabının dibinə yayın.

2. Tərəvəzləri doğrayın:

Badımcan, balqabaq, pomidor və bibərləri eyni qalınlıqda (təxminən 0.5 sm) dairəvi şəkildə doğrayın.

3. Dizayn edin:
Sobaya girən dərin bir qabın dibinə pomidor sousunu tökdükdən sonra doğranmış tərəvəzləri növbə ilə (məsələn: badımcan – balqabaq – pomidor – bibər) spiral şəklində düzün.

4. Üzərinə ədviyyat əlavə edin:

Duz, istiot və kəklikotu səpin. Zeytun yağını üzərindən gəzdirin. Sobanı 180°C-də əvvəlcədən qızdırın. Üzərini folqa ilə örtüb 30 dəqiqə bişirin. Sonra folqanı çıxarıb əlavə 15-20 dəqiqə də bişirin ki, üstü azca qızarsın.

Servis tövsiyəsi:
Ratatuy tək başına vegetarian yeməyi kimi təqdim oluna bilər, ya da qızardılmış çörək və ya düyü ilə süfrəyə verilə bilər. İsti və ya ilıq şəkildə əla dad verir.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 638

Oxşar yazılar