Balığın dadlı   olması üçün bu yağlardan  istifadə edin
19 sentyabr 2024 19:46 (UTC +04:00)

Balığın dadlı olması üçün bu yağlardan istifadə edin

Hər hansı bir məhsulun qızartma prosesində yağın mühüm rol oynadığı məlumdur. 

Lent.az xəbər verir ki, keyfiyyətli yemək əldə etməyə və yaxşı iştahaaçan olması üçün düzgün yağ seçimi vacibdir. Balıq qızardarkən bu xüsusilə önəmlidir. Bildirilir ki, çox kəskin dadı olan yağlar balığın ləzzətini poza bilər. 

Təmizlənməmiş yağları dərhal siyahıdan çıxarmalısınız. Balığı təmizlənməmiş kokos yağında qızartmaq olar. Amma sonda balığın dadı pozulacaq və ondan razı qalmayacaqsınız. Həmçinin, güclü qoxu və dadı olan yağlardan da istifadə etməməlisiniz. 

Klassik təmizlənmiş kolza və günəbaxan yağları qızartmanın öhdəsindən yaxşı gəlir. Bu seçimlər ucuz və keyfiyyətlidir. Balığa bir parça kərə yağı əridərək əlavə etsəniz, onun dadını daha da möhtəşəm edə bilərsiniz. Zeytun və ya qarğıdalı yağını qarışdıraraq balığı qızartsanız da keyfiyyətli şam yeməyi yeyəcəksiniz. 
 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 34553

Oxşar yazılar

Hər gün balıq yemək olarm? - həkimlərdən CAVAB

Hər gün balıq yemək olarm? - həkimlərdən CAVAB

17 may 2025 , 15:58
Tərəvəz və göbələkli sobada bişmiş toyuq filesi -  RESEPT

Tərəvəz və göbələkli sobada bişmiş toyuq filesi - RESEPT

14 may 2025 , 14:52
Ən dadlı balqabaq çörəyinin  sirri: RESEPT

Ən dadlı balqabaq çörəyinin sirri: RESEPT

13 may 2025 , 15:10
Sezar salatının  büdcəyə uyğun RESEPTİ

Sezar salatının büdcəyə uyğun RESEPTİ

12 may 2025 , 13:57
Bişirilmədən hazırlanan bananlı tort: RESEPT

Bişirilmədən hazırlanan bananlı tort: RESEPT

9 may 2025 , 19:45
Çiyələk mürəbbəsini  belə hazırlayın: RESEPT

Çiyələk mürəbbəsini belə hazırlayın: RESEPT

8 may 2025 , 17:00
 Göyərtini   yeməyə nə zaman əlavə etmək olar?

Göyərtini yeməyə nə zaman əlavə etmək olar?

8 may 2025 , 12:07
Gürcü xaçapurisi belə hazırlanır -  RESEPT

Gürcü xaçapurisi belə hazırlanır - RESEPT

7 may 2025 , 17:42