Limonları necə düzgün seçmək  olar?
31 may 2025 16:25 (UTC +04:00)

Limonları necə düzgün seçmək olar?

Məlum olur ki, qədim müdriklikdə deyildiyi kimi, parıltı həmişə doğru siqnal deyil, xüsusən də günəşli sitruslar üçün. Limonun səthindəki parlaq parlaqlıq heç də aldatmır, əksinə, alıcının seçimində sadiq köməkçidir. Bu parıltı – meyvənin içində gizlənən yetişkənliyin etibarlı göstəricisidir. Qabığın parlaqlığı nə qədər intensiv və parlaqdırsa, meyvənin içi bir o qədər yetişkəndir.

Lent.az bu barədə məlumatları sizə təqdim edir:

Qeyd olunub ki, bu qayda mükəmməl işləyir. Limonun hansı növ olması fərq etmir – iri və ya xırda, nazik və ya qalın qabıqlı.

Əsas meyar – qabığın parlaqlığının intensivliyidir. Bu, yetişkənliyi anlamaq üçün universal açardır. Bəs parıltısı olmayan, mat qabıq? O, başqa bir şeydən xəbər verir. Bu cür qabıq adətən hələ tam yetişməmiş meyvələrin üzərində olur. Lakin belə limonlardan dərhal imtina etməyin. Onların öz üstün cəhəti var – uzun müddət saxlanıla bilməsi. Əgər məqsədiniz limonu uzun müddət saxlamaqdırsa, mat qabıqlı meyvə ideal seçim olacaq. Belə meyvə vaza və ya soyuducuda parlaq qabıqlı “qardaşlarından” xeyli uzun qalacaq. Parlaq qabıqlı gözəllər isə dərhal istifadə üçün yaradılıb. Onların şirəsi və qabığı bu anda ən yaxşı dad və ətrini saxlayır. Bugün ətirli limonad hazırlamaq və ya yeməyə sitrus notları əlavə etmək planlaşdırırsınız? O zaman parlaq qabıqlı limonu seçin. Onun yetişkənliyi maksimum şirəlilik və parlaq, doymuş dadı təmin edəcək. Belə meyvə indi sizə bütün ən yaxşı keyfiyyətlərini verəcək.

Bu sadə sirri – parıltı yetişkənlik deməkdir – başa düşmək, hər limon alışı səyahətinizi uğurlu edəcək. Siz həmişə konkret məqsəd üçün hansı meyvəni seçəcəyinizi biləcəksiniz.

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 878

Oxşar yazılar