Soyuducu hər evdə olan bir texnikadır. Axı tez xarab olan məhsulları başqa harada saxlamaq olar?
Ancaq bəzən aşağı temperaturda belə yemək xarab olur. Bundan əlavə, bir-biri ilə yaxşı birləşməyən yeməklərin iyi qarışmağa başlayır. Nəticədə soyuducu xoşagəlməz qoxu mənbəyinə çevrilir. Bu ümumi problem asanlıqla həll edilə bilər. Müəyyən qidaları soyuducuya qoymaq kifayətdir.
Lent.az həmin qidaları təqdim edir:
Qəhvə
Kiçik bir plastik torba götürün və içinə bir az qəhvə qoyun. Torbanı soyuducuya yerləşdirin. Nəticədə xoşagəlməz qoxular sürətlə udulacaq. Bununla belə, qəhvə kütləsini uzun müddət soyuducuda saxlamayın. Əks halda, qəhvənin ətri üstünlük təşkil edəcək.
Limon
Sitrus meyvələri xoşagəlməz qoxuları mükəmməl şəkildə "maskalayır". Soyuducunu lazımsız "aromatlardan" təmizləmək istəyirsinizsə, rəflərdən birinə limon dilimləri olan nəlbəki qoyun. Meyvə yerinə limon suyu da qoya bilərsiniz.
Soda
Bir boşqab götürüb, içinə bir az çörək soda tökmək və hamısını soyuducuya qoymaq kifayətdir. Bir neçə saat ərzində xoşagəlməz qoxuların izi qalmayacaq.