Balıq dadlı və sağlam yeməkdir, lakin onun bir çatışmazlığı var. O da qalıcı qoxusunun olmasıdır. Hətta bu qoxu yuyulma zamanı belə getmir.
Lent.az xəbər verir ki, problemin öhdəsindən gəlməyə kömək edəcək üsullar var.
Xardal
Bu üsul yalnız mükəmməl təmizliyə nail olmayacaq, həm də plitələri pis qoxudan xilas edəcək. Qabları nəm saxlamaq üçün əvvəlcə onları yaxalamaq lazımdır. Sonra səthə bərabər təbəqədə xardal tətbiq edin. 5-7 dəqiqədən sonra yumağa başlaya bilərsiniz. Nəticədə qablarda heç bir qoxunun qalmadığının şahidi olacaqsınız.
Limon və duz
Bu üsul həm də kəsici lövhələrdən xoşagəlməz qoxuları aradan qaldırmaq üçün istifadə olunur. Əvvəlcə plitələri yumaq lazımdır. Sonra oranı doğranmış limonla sürtürük. Bundan sonra, incə üyüdülmüş duzu nazik təbəqə şəklində töküb. Bir neçə dəqiqə gözləyin və qabları yumağa başlayın.
Duz
Bu üsul da olduqca sadədir. Dörd stəkan su götürün. Mayenin isti olması daha yaxşıdır. Daha sonra bir neçə böyük qaşıq duz əlavə edin. Alınan qarışıqla qabları yuyun. Nəticədə qablarda qalan xoşagəlməz qoxudan xilas olacaqsınız.