Bu qidaları pəhrizinizə daxil etmək, sağlamlıq və ağız dadınızı itirmədən arıqlamağınıza kömək edə bilər. Arıqlamağınıza və qarnınızı düzləşdirməyə kömək edə biləcək sağlam və dadlı seçimlər var.
Lent.az xarici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, bu barədə dietoloq Trista Best məlumat verib.
O, istehlak edilməli karbohidratı tövsiyə edir: yulaf və qəhvəyi düyü.
Yulaf əla seçimdir, çünki onlar lif və qida maddələri ilə zəngindir. Bu, qan şəkərinin səviyyəsini sabitləşdirməyə kömək edir, çəki artımı ilə əlaqəli sıçrayışların və enişlərin qarşısını alır. Şəkərli əlavələrdən uzaqlaşdığınız, qoz yağı, meyvə, qoz-fındıq və toxum kimi daha sağlam əlavələrə üstünlük verdiyiniz müddətcə yulaf əzməsini müxtəlif yollarla, duzlu yaxud şirin dadmaq olar.
Düyüyə gəlincə, arıqlamaq üçün qəhvəyi düyüyə üstünlük verilir. Qida dəyəri olmayan zərif ağ düyüdən fərqli olaraq, qəhvəyi düyü orqanizm tərəfindən daha yavaş emal edilən mürəkkəb karbohidratdır. Bu, daha çox doymağa səbəb olur və daha çox qida ilə təmin edir. Qəhvəyi düyü seçərək, özünüzü daha uzun müddət tox hiss edə və əlavə çəkilərdən daha tez azad ola bilərsiniz.