Meyvələr qaraciyərin sağlamlığına mənfi təsir göstərə bilər.
Lent.az “Rosbalt”a istinadən xəbər verir ki, bu barədə “Moskva 24” telekanalına müsahibəsində dietoloq Yevgeni Arzamastsev danışıb.
Mütəxəssisin sözlərinə görə, meyvələrin tərkibində fruktoza var ki, o, qaraciyərdə emal olunaraq qlükozaya çevrilir. Əgər fruktoza həddindən artıq təmin edilərsə, o, yağlara çevriləcək və bu yağlar qaraciyərə yerləşdirilə bilər.
Oxşar zərər, tərkibində süni əlavələr və qızardılmış qidalar olan qidalardan qaynaqlanır. "İnsan nə qədər çox zərərli yemək yeyirsə, qaraciyər bir o qədər çox yüklənir, onu emal edir" dedi həkim.
İlk növbədə yağlı və şirin qidalar qaraciyər üçün zərərlidir. Onlara görə yağlı hepatoz baş verə bilər, diyetoloq belə nəticəyə gəldi.