Lent.az-ın mətbəxi layihəsində növbəti resepti təqdim edirik.
Bu günün ilk, yəni “Su” çərşənbəsi olduğunu nəzərə alaraq sizə bayram süfrənizin bəzəyi olan qoğalın hazırlanma qaydasından danışacağıq. Sosial şəbəkələrdə “MyFoodChannel” adı ilə tanınan səhifəyə istinadən milli mətbəximizin əvəzedilməz, çox ləzzətli şor qoğalının reseptini sizinlə bölüşürük.
Lazım olan ərzaqlar:
Stəkan ölçüsü 200 ml.
Xəmiri üçün
1/2 stəkan ilıq su
1 dolu yemək qaşığı maya
1 yemək qaşığı şəkər tozu
2,5 stəkan ilıq süd
1 ədəd yumurta
1 yumurtanın ağı (sarısı üzərinə)
1/2 stəkan duru yağ
1 yemək qaşığı duz
1/3 çay qaşığı sarıkök
1 kiloqram 100 qram un
İçlik üçün
1 stəkan un
50 qram kərə yağı
1 dolu çay qaşığı cirə, razyana
1/2 çay qaşığı sarıkök, duz
1/3 çay qaşığı qara istiot
Yağlamaq üçün
400 qram kərə yağı
Üzəri üçün
1 ədəd yumurta sarısı
1 yemək qaşığı süd
Çörəkotu
Hazırlanma qaydasını videoda izləyə bilərsiniz.
Nuş olsun!