Milli mətbəximizin  bəzəyi olan ŞOR QOĞALI – Lent.az-ın MƏTBƏXİNDƏ
22 fevral 2022 18:42 (UTC +04:00)

Milli mətbəximizin bəzəyi olan ŞOR QOĞALI – Lent.az-ın MƏTBƏXİNDƏ

Lent.az-ın mətbəxi layihəsində növbəti resepti təqdim edirik. 

Bu günün ilk, yəni “Su” çərşənbəsi olduğunu nəzərə alaraq sizə bayram süfrənizin bəzəyi olan qoğalın hazırlanma qaydasından danışacağıq. Sosial şəbəkələrdə “MyFoodChannel” adı ilə tanınan səhifəyə istinadən milli mətbəximizin əvəzedilməz, çox ləzzətli şor qoğalının reseptini sizinlə bölüşürük.

Lazım olan ərzaqlar:

Stəkan ölçüsü 200 ml.

Xəmiri üçün

1/2 stəkan ilıq su

1 dolu yemək qaşığı maya

1 yemək qaşığı şəkər tozu

2,5 stəkan ilıq süd

1 ədəd yumurta

1 yumurtanın ağı (sarısı üzərinə)

1/2 stəkan duru yağ

1 yemək qaşığı duz

1/3 çay qaşığı sarıkök

1 kiloqram 100 qram un

İçlik üçün

1 stəkan un

50 qram kərə yağı

1 dolu çay qaşığı cirə, razyana

1/2 çay qaşığı sarıkök, duz

1/3 çay qaşığı qara istiot

Yağlamaq üçün

400 qram kərə yağı

Üzəri üçün

1 ədəd yumurta sarısı

1 yemək qaşığı süd

Çörəkotu

Hazırlanma qaydasını videoda izləyə bilərsiniz. 

Nuş olsun! 


 

1 2 3 4 5 İDMAN XƏBƏRLƏRİ
# 5286

Oxşar yazılar

İnanılmaz şokoladlı keks RESEPTİ

İnanılmaz şokoladlı keks RESEPTİ

20 may 2025 , 17:58
Faydalı limonlu-çiyələkli  dondurma - RESEPT

Faydalı limonlu-çiyələkli dondurma - RESEPT

19 may 2025 , 18:13
"Duzdan artıq istifadə qan təzyiqini artırır"  - Dietoloq

"Duzdan artıq istifadə qan təzyiqini artırır" - Dietoloq

19 may 2025 , 11:52
Hər gün balıq yemək olarm? - həkimlərdən CAVAB

Hər gün balıq yemək olarm? - həkimlərdən CAVAB

17 may 2025 , 15:58
Tərəvəz və göbələkli sobada bişmiş toyuq filesi -  RESEPT

Tərəvəz və göbələkli sobada bişmiş toyuq filesi - RESEPT

14 may 2025 , 14:52
Ən dadlı balqabaq çörəyinin  sirri: RESEPT

Ən dadlı balqabaq çörəyinin sirri: RESEPT

13 may 2025 , 15:10
Sezar salatının  büdcəyə uyğun RESEPTİ

Sezar salatının büdcəyə uyğun RESEPTİ

12 may 2025 , 13:57
Bişirilmədən hazırlanan bananlı tort: RESEPT

Bişirilmədən hazırlanan bananlı tort: RESEPT

9 may 2025 , 19:45